23948sdkhjf

Witt Hvidevarer accepterer millionbøde for ulovlige prisaftaler

Witt Hvidevarer A/S skal betale en bøde på 1,1 mio. kr. for at indgå ulovlige prisaftaler.
Vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Bitten Thorgaard Sørensen siger:

- Det koster forbrugerne overpriser, når virksomheder skader konkurrencen ved eksempelvis at aftale bindende videresalgspriser med forhandlerne.

- Witt Hvidevarer har i flere tilfælde overtrådt konkurrencereglerne ved at fastsætte bindende videresalgspriser og hindre parallelimport. Sagen viser endnu engang, at den slags overtrædelser straffes med bøder i millionklassen.

Udover bøden til Witt Hvidevarer på 1,1 mio. kr. har to ledende medarbejdere accepteret personlige bøder på 20.000 kr.

Witt Hvidevarer har som dansk distributør for den amerikanske producent af robotstøvsugere iRobot Corporations indgået ulovlige aftaler i et antal tilfælde i perioden fra ultimo august 2008 til august 2009. De ulovlige aftaler indebar, at Witt Hvidevarers forhandlere skulle overholde bestemte videresalgspriser på produkter fra iRobot Corporations.

Den danske distributør accepterer også bøden for at have hindret passivt salg og have medvirket til at forhindre parallelimport af iRobot Corporations produkter. I forbindelse med hindringen af parallelimport tog Witt Hvidevarer kontakt til tilsvarende virksomheder i udlandet. På den måde blev andre virksomheders mulighed for at skabe konkurrence om produkterne potentielt begrænset.

Det fremgår af bødeforlægget, at bødernes størrelse blandt andet afspejler, at Witt Hvidevarer har samarbejdet med myndighederne om sagen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.206